| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARIGÖL'ÜN HAYIRSEVER VERGİ REKORTMENİ
SARIGÖL'ÜN HAYIRSEVER VERGİ REKORTMENİ
Sarıgöl'de 42 yıldır vergi rekortmenliğini elinde bulunduran 77 yaşındaki Hüseyin Gümüşlü, "İçimde bir azim var. Hem vergimi kuruşuna kadar ödeyeceğim, hem de kazancımı okul, Kur'an kursu ve sağlık yatırımları için harcayacağım" dedi.
Sarıgöl'de zirai ilaç bayiliği yapan ve akaryakıt istasyonu işleten Hüseyin Gümüşlü, ilçede hayırseverliliği ile tanınıyor. 42 yıldır Sarıgöl'de vergi rekortmenliğini kimselere kaptırmayan Gümüşlü, yaptırdığı okul, cami, sağlık istasyonu, Kur'an kursları ile tüm varlıklı kişilere de örnek oluyor. İlkokul mezunu Hüseyin Gümüşlü, yaptığı hayır işlerinde harcadığı paraları da vergiden düşmüyor. Ömrü olduğu sürece bundan sonra da kazancını hayır hizmetlerine harcamaya devam edeceğini belirten Gümüşlü, şunları söyledi: "Ben ilkokulu bitirdim. İmkansızlar nedeniyle okuyamadım. Yıllarca çobanlık yaptım. Çeşitli işler yaparak bu duruma geldim. 2006 yılında kendi köyüm olan Tırazlar'a, 10 dönümlük arazi üzerinde iki katlı ve 8 derslikli okul yaptırdım. Şimdi burada 286 öğrenci okuyor. Okulun bahçesine çok sayıda ağaç ve çiçek diktim. Okul ihtiyaca cevap vermeyince bu yıl yine Manisa Valiliği ile protokol imzaladım. 2 katlı, 6 dersliğin de içinde olacağı yemekhanenin yapımına başladım. Okulun futbol sahasını çimlendirdim. Bahçesindeki ağaçlar ve okulumun su ihtiyacını karşılamak için de 120 metre derinliğinde Derinkuyu sondaj yaptırdım."

Yaptırdığı Sarıgöl Dışkahveler Hüseyin Gümüşlü Camisi?nin bin 500 kişiye hitap ettiğini belirten hayırsever iş adamı, "2004 yılında ilçe merkezine bin 500 kişiye cevap verecek çifte minareli cami yaptırdım. Ayrıca 8 köyümüzde Kur'an Kursu binası yapımına yardım yaptım. Tırazlar Köyü'ne babamdan kalan arsam vardı. Buraya da 70 kişinin okuyacağı, konferans salonu da bulunan iki derslikli Kuran Kursu yaptırarak Sarıgöl Müftülüğü'ne bağışladım" diye konuştu.

Sağlık için de yardımlarda bulunduğunu dile getiren Gümüşlü, "Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde adıma bir oda yaptırmıştım. Bu bana ilham verdi ve hastanemizin bahçesine bu kez de 112 Acil İstasyonu yaptırmaya başladı. Temelini attırdım. Kısa sürede tamamlayacağım" dedi.

Hüseyin Gümüşlü, kendisi okuyamadığı için özellikle okul yapımına önem verdiğini, burada okuyan çocukları görmenin kendisine yettiğini, elinden geldiği kadar hayır yapmaya devam edeceğini, içindeki azmin kendisine mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/18/2013 21:49
Hit : 3771




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 190

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I