| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ALAŞEHİR DEVLET HASTANESİ YENİ BİNASINDA
ALAŞEHİR DEVLET HASTANESİ YENİ BİNASINDA
Alaşehir'e yeni yapılan Devlet Hastanesi, 27 Mayıs tarihinden itibaren yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Hastanenin resmi açılışını önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan yapacak.
200 yataklı yeni hastanede hizmet başladıktan sonra, eski hastanede de vatandaşların mağdur olmamaları ve taşınmayı öğrenmeleri için bazı ünitelerin 10 gün süreyle hizmet vereceği belirtildi.

Alaşehir Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekim Op. Dr. Aydın Er, "200 yataklı yeni hastanemiz 40 dönüm üzerinde 38 bin 800 metrekarelik kapalı alana sahip. Hastanemiz 200 hasta yatağı ve 27 yoğun bakım yatağı ile 227 yataklıdır. 50'si çift yataklı, 100 tanesi tek yataklıdır. Ayrıca her serviste suit oda bulunuyor. 9 ameliyat salonu,16 ünitelik diyaliz salonu bulunmaktadır. 16 adet 2. basamak üst sınıf yoğun bakım yatağı, 6 adet 1. basamak orta sınıf yoğun bakım yatağı vardır. Burası çağın gereklerine uygun projelendirilmiş, depreme dayanıklı, estetik, sağlam bir sağlık kalesidir. AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, haziran ortasına doğru Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastanemizi açacağını müjdeledi. Alaşehir ve çevre halkı büyük ve modern bir hastaneye kavuştu. 25-26 Mayıs günleri hastanemizi taşıyacağız ve 27 Mayıs günü yeni hastanemizde hizmete başlayacağız" dedi.

Opr. Dr. Er, ayrıca müjdeli haberler de aldığını belirterek, "Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Sağlık Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı'ndan aldığımız müjdeli habere göre, hastanenin doktor eksiğinin giderilmesi amacıyla 6 uzman ve 2 pratisyen hekim kadrosu açıldı. Bunlar Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, İç Hastalıkları, Fizik Tedavi, Radyoloji ve 2 acil servis doktorudur" diye konuştu.

Başhekim Aydın Er, sözlerine şöyle devam etti: ''2 Kasım 2012 tarihinde Alaşehir Devlet Hastanesi'ne Hastane Yöneticisi ve Başhekim olarak atandığımda, pazartesi günleri bakılan hasta sayısı 900 - 1100 civarındaydı. Nisan - Mayıs aylarında pazartesi günleri bakılan hasta sayısı bin 900 civarına ulaşmıştır. Bakılan hasta adetimiz iki kat arttı. Hastanenin geliri 950 bin TL'den, 1 milyon 450 bin TL rakamına ulaştı. Hastanemizde çalışan personelimizin döner sermaye geliri da yükseldi. Hastanenin karne puanı 2 basamak yükselmiştir. Sevk oranımız düşmüştür. Hasta memnuniyetimiz artmıştır. İnşallah yeni doktor arkadaşlarımız görevlerine başladıktan sonra hasta memnuniyetimiz daha da artacaktır."

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Aydın Er, yeni binaya taşınma sırasında bazı aksaklıkların olabileceğini de ifade ederek, "Elbette taşınma esnasında her ne kadar biz tedbirimizi alsak da hizmette bir miktar aksaklıklar olacaktır. Bunun mazur görülmesini isterim. Cumartesi günü taşınma boyunca her iki hastanede de acil servis, ameliyathane ve doğumhane faal olacak. Taşınma tamamlanınca hizmet ağırlığı yeni hastaneye kaydırılacaktır. Taşındığımızı bilmeden telaşla eski hastaneye gelen hastalarımızın mağdur olmaması için 10 gün boyunca eski hastanemizde bir adet ambulans 24 saat boyunca hastalarımızı karşılayacak, ilk müdahalelerini yapacak ve yeni hastaneye transferlerini sağlayacak" dedi.

Opr. Dr. Aydın Er, yeni hastanenin yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Kategori : Sağlık
Tarih : 5/23/2013 20:11
Hit : 3927




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 47

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I