| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ERGÜN KARŞISINDA AKPART'İNİN HAMLESİ HALA SIR
ERGÜN KARŞISINDA AKPART'İNİN HAMLESİ HALA SIR
AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, basının sorularını yanıtladı.
AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi'nin büyükşehir belediye başkanlığı için aday olup olmayacağı sorusu üzerine, "Onu kendisi bilir. Tabi Hüseyin Bey tek başına karar verecek noktada değil" dedi.

Son dönemde AK Parti Genel Merkezi ve bakanların Manisa'ya olan ziyaretlerinde meydana gelen artışı değerlendiren Baybatur, şöyle konuştu: "Bakanlığımızın ve genel merkezimizin özel bir alaka göstermesinin nedenlerinden biri de şu, biz talep ediyoruz. Yani AK Parti İl Teşkilatı olarak genel merkez ve bakanlıklarımızdan Manisa ile alakalı programlar konmasını, şu meselelerde problemler var diye rapor gönderiyoruz ve onların Manisa'ya gelişini bir şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı milletvekillerimizle beraber yapıyoruz. Bakanlarımızın Manisa'ya gelme nedenlerinden bir diğeri de Manisa'nın sanayisiyle, tarımıyla güçlü bir şehir olmasıdır. Son dönemde büyükşehir olma büyük bir etken. Bununla alakalı hem genel merkezimiz hem de bakanlığımız Manisa'ya kendi alanları ile alakalı meselelerde bizzat kendileri geliyor."

Siyaset akademileri olduğunu anlatan Baybatur, şunları söyledi: "Buralara bakanların dışında, bakan yardımcılarından tutun belediye başkanlarına kadar devamlı programlar yapıyoruz. Merkezde, Soma'da, Turgutlu'da yaptık. Şu an Salihli'de yapıyoruz. Bu tabii ki Manisa'nın güçlü dinamik yapısından kaynaklanan ve Manisa'ya olan bakış açısından kaynaklanıyor. Sağolsun bakanlarımız Manisa'ya özel ilgi ve alaka gösteriyorlar."

MANİSA GENELİNDE OY ARTIŞI OLDU

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın izleyeceği yollar hakkında açıklamalarda bulunan Baybatur, Manisa genelinde bir oy artışı olduğunu söyledi. Büyükşehir haricinde ilçe belediyeleri için de önemli çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Baybatur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefe ulaşmak adına bütün teşkilatlarımız çalışıyor. Daha şu an çok erken ama adayların belirlenmesi noktasında bizim temel üç kriterimiz olacak. Bir tanesi tabii ki teşkilatın içerisinden çıkması gerekecek bu insanların. AK Parti teşkilatı tarafından kabul edilebilir insanlar olması lazım. İkincisi genel merkezimizin anketleri olacak. Anket çalışmaları yapacağız. Ehliyet, emniyet ve liyakat
noktasında bizler için bu kriterleri tutan arkadaşlarımızla biz inşallah 2014'de yürümek istiyoruz."

MANİSA İÇİN 45 PROJE BELİRLEDİK


Manisa'nın farklı sektörlerde sürekli büyüdüğünü anlatan Baybatur, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa tarımıyla, sanayisiyle devasa bir güze ulaşmış bir şehir. AK Parti Belediyeciliği burada yeni konut alanlarında sanayicileri Manisa'da tutmak adına sosyal donatı alanlarına kadar üniversite gençliğini tutmak adına yapacağı birçok çalışması var. Biz geçenlerde kent ekonomik formu diye bir çalışma yaptık. Orada profesörler doçentler ile birlikte bir proje çalışması yaptık. Bunun sonucunda 45 tane Manisa'ya uygulanabilecek proje belirledik. Bunlarla alakalı son taslakları hazırlıyoruz. İnşallah belediye başkanı olacak olan arkadaşımıza bunları prezante edeceğiz. Belediyecilik noktasında AK Parti'nin belediyesi olan yerlerde alt yapıdan üst yapıya, sosyal konutlara, engellilere yaşlılara, gençlere, yetimlere, dullara, şehit ailelerine, gazi yakınlarına hizmet etme mantığıyla neler yapıldığını AK Parti ilçe belediyelerinde görebiliriz."

Genel merkezin belediyelere önem verdiğini dile getiren Baybatur, şöyle konuştu: "Genel merkezimizin bir perspektifi var. Belediyecilikle ilgili bir bakış açısı var. Burada elden geldiği kadar kaliteli, bu işleri çok iyi yapabilecek. Halkın tastikleyeceği adayları arıyor zaten. Böyle bir taktiği var. AK Parti şunu yapmıyor. Gelsin adaylar bir bakalım demiyor. Kimi getirebiliriz diye halkın desteklediği bu işi bilme açısından insan yönetme, şehri yönetme, parayı yönetme tarzındaki erbapları bu işi becerecek insanları genel merkezimiz her zaman arıyor. Bu sadece belediye için değil. Milletvekilleri içinde geçerli il başkanları ve bütün kademeler içinde geçerli. AK Parti'nin bakışı Manisa'dan üç tane aday gelmiş şunlara bir bakayım değil. Bu kişiler kriterlere uymuyorsa başka bir çalışma yapıyor."

ADAYLIK KONUSU

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin aday olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Baybatur, sözlerine şöyle devam etti: "Onu kendisi bilir. Kendisi karar verecek. Hüseyin bey aday olmak ister mi ve ya olur mu? Tabi Hüseyin bey tek başına karar verecek noktada değil. Şu an kendisi milletvekili. Milletvekillerine bu noktada izin verilir mi, verilmez mi bunları tabii ki bilmiyoruz. Geçmiş dönemlerde çok az örnekleri oldu. Bu dönem için yeni bir şeyler olur mu ben de bilemiyorum. Genel başkanımız çok net bir şey söylemedi şu ana kadar. Ama tabii ki Hüseyin bey tecrübeli bu işleri bilen bir insandır. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz."

ANKETLERİN NETİCESİ ÇOK DOĞRU DEĞİL

A&G Araştırma Şirketi'nin anket sonucunu değerlendiren Baybatur, mevcut Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün AK Parti'den önde olmasıyla ilgili olarak, "AK Parti'nin adayı şu an belli değil. Aday belli olduktan sonra çalışmalarına başladıktan sonra ben Cengiz Ergün'ün oyunu aşağı doğru hızlı bir şekilde indireceğini düşünüyorum. Çünkü, bugün itibariyle ne bizim ne başka partilerin adayları belli değil. CHP'nin ve bizim adayımız belli değil. Bence şu an itibariyle bu anketlerin neticesinin çok doğru olamadığının kanaatindeyim. Yani adaylar belli olduktan sonra çalışmalarına başlar ve o zaman yapılacak anketler önem taşır. Şu an yapılan anketlerde doğru bir netice çıkacağını sanmıyorum" dedi.

MANİSA'DA BÜYÜK ÇAPLI BİR ANKET YAPACAĞIZ

Kendilerinin de anket çalışması yapacaklarını anlatan Baybatur, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizlerinde Ar-Ge Başkanlığı bu konuda çalışma yapıyor. Biz de Manisa'da büyük çaplı bir anket yapacağız. Biraz daha bekliyoruz. Muhtemelen Eylül ayında bir anket düşünüyoruz. Daha sonra seçimlere yaklaşınca bir anket daha yapmayı düşünmekteyiz."

Kategori : Siyaset
Tarih : 5/31/2013 12:48
Hit : 11044




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 30

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I