| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MANİSA'NIN PERİ BACALARI TURİZME KAZANDIRILSIN
MANİSA'NIN PERİ BACALARI TURİZME KAZANDIRILSIN
Alaşehir ilçesine bağlı Göbekli Köyü'nden sonra Kozluca Köyü yakınlarında bir tepede rüzgar erozyonu ile meydana gelen peri bacalarına benzer oluşumlar, turizm için değerlendirilmeyi bekliyor.
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında konu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Gediz Havzası Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Kula?dan sonra Alaşehir?e bağlı Göbekli ve Kozluca Köyü yakınlarında rüzgar erozyonu ile meydana gelen peri bacalarına benzer oluşumların korunması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.

GEMA Vakfı Başkanı Kilimcigöldelioğlu, rüzgar erozyonu ile meydana gelen oluşumların korunması ve turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu oluşumları turizme kazandırması gerektiğine dikkat çeken Şener Kilimcigöldelioğlu, gerekli şartların yerine getirilmesi halinde önümüzdeki yıllarda bölgenin turizm yönünden ilgi gören bir yer haline gelebileceğini kaydetti. Kilimcigöldelioğlu, "Göbekli köyünden sonra Kozluca Köyü'nde de rüzgâr ve su erozyonu dolayısıyla bir takım oluşumlar yaşanıyor. Bu oluşumlara dikkat ettiğimiz zaman Nevşehir'de ve Kula ilçemizdeki peri bacaları aklımıza geliyor. Bu önümüzdeki süreci bekleyip göreceğiz. Bölgemizdeki oluşumlar beklediğimiz seviyede olursa bu alanın turizme açılması için gerekli çalışmalar başlatılabilir" dedi.

Kategori : Güncel
Tarih : 6/7/2013 13:17
Hit : 5595




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I