| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
LÜBNAN'A YAPRAK İHRACATI
LÜBNAN'A YAPRAK İHRACATI
Sarıgöl ilçesinden, Ortadoğu ülkesi Lübnan'a 7 yıldan beri yaprak ihracatı gerçekleştiriliyor. Yeni ürün yaprakların ihracatına bu yıl da başlandı.
Sarıgöl'e bağlı Çimentepe Köyü'nde bulunan bir soğuk hava deposunu iki aylığına kiralayan ihracatçı firma, bu süre içersinde ilçe merkezi ile köylerinden satın aldığı taze bağ yapraklarını işleyerek İzmir Limanı'ndan gemilerle Lübnan'a gönderiyor. 7 yıldır Sarıgöl'de taze bağ yaprağı satın alan firmanın yetkilisi Mehmet Zeyfeoğlu, "Sarıgöl Sultaniye Üzüm bağlarındaki taze yapraklarını yedi yıldır alıyoruz. Sarıgöl'ün yaprağı Lübnan'da adeta marka oldu ve çok aranıyor. Biz de başka yerden değil, Sarıgöl'den bağ yaprağı alıyoruz. Yaprakları tuzlu su ile salamura yapıyoruz. Buradan konteynırlarla İzmir Limanı'na, oradan da gemilerle Lübnan'a gönderiyoruz. Bu yıl firmamız 300 ton işlenmiş taze bağ yaprağını Lübnan'a gönderecek" diye konuştu.

Taze bağ yaprağına yerinde 1.10 TL ödediklerini kaydeden Zeyfeoğlu, bu yaprakların salamura yapılması işinde de 15 kadının iki ay süreyle çalıştığını sözlerine ekledi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 6/10/2013 12:21
Hit : 2506




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 248

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I