| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI
AK Partili Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.
Olay, saat 22.40 sıralarında Merkez Akıncılar Mahallesi Ulupark yakınlarında meydana geldi. Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, arkadaşlarıyla birlikte bir süre Ulupark'ta sohbet ettikten sonra evine gitmek üzere park çıkışında bulunan otomobiline yöneldiği sırada kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Neye uğradığını şaşıran Solmaz, parkın tuvaletine sığındı. Solmaz'a 3-4 el ateş eden şahıs, olay yerinden hızla kaçarak uzaklaştı.

Solmaz, saldırıdan yara almadan kurtulurken, otomobilinin sol arka tekerleği kurşunlardan dolayı patladığı tespit edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridini kurarak, bölgede delil aradı. Emniyet ekipleri kaçan şahıs için geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Karaköy karakoluna ifade vermeye giden İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı münferit bir olay olduğu düşüncesini belirterek; "Benim hiç kimseyle ne maddi nede manevi alıp veremediğim bir şey yok. 24 saat tüm zamanımı Manisa'ya hizmet için veren birisiyim. Bana silahlı saldırıda bulunanları ne yüzünü nede kimliklerini biliyorum. Allahtan canıma bir şey gelmedi. İfade verdikten sonra ailemin yanına gideceğim." dedi

SİLAHLI SALDIRININ ARDINDAN

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, dün gece uğradığı silahlı saldırı sonrası bugün İGM Meclis Toplantı Salonu önünde basın toplantısı düzenledi. Yara almadan kurtulduğu saldırı sonrası Solmaz, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bu güne kadar kimsenin gönlünü kırmamaya herkesin gönlünü almaya, herkese yardımcı olmaya çalıştım. İnsanları sevmeyi bir hayat düsturu edindim. Dün akşam başıma gelen hadiseyle ilgili ne kimseyle bir husumetim ne kimseyle bir kavgam ne kimseyle alacak verecek meselem, ne kimseyle özel idarenin işleriyle ilgili bir problemim yok. Bu konuda en çok üzüldüğüm şey hayatıma kastedilmesinden hayatımla ilgili endişe yaşamaktan daha ziyade beni sevenlerin veya sevmeyenlerin bu adice planlanan olayın arkasında içinde benim de dahil olduğum bir parça var mıdır diye endişe etmelerinden korkarım. Bütün kalbim ve samimiyetimle hepiniz huzurunda söylüyorum ki bu hadiseyi gerçekleştiren kişiyi ne ben ne çevremdeki insanlar ne yakınlarım ne sekreterlerim ne özel kalemim tanımıyor bilmiyor. Kendisiyle hiç bir şekilde tanışıklığımız yok. Kendisiyle karşılaşmamız dahi olmamıştır."

CANIMA KASTEDİLDİ

Yaşanan saldırının bir korkutma olmadığı üzerinde duran Solmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat ne yazık ki bir polis olarak değil ama hayatını yaşayan bir insan olarak söyleyebileceğim tek şey bu bir korkutma bu bir sindirme operasyonu değil direk bir öldürme direk cana kastetme hadisesiydi. Çok şükür bu elim hadiseden yara almadan kendimizi kurtarmış olduk. İnşallah Emniyet Müdürlüğümüz olay anından hemen sonra gelerek bütün personeliyle çok hassas çok profesyonelce bir çalışmayla bu işi aydınlatmaya temizlemeye gayret ediyorlar."

Olayın kısa zamanda çözüleceğini anlatan Solmaz, "Eminim bunun bir siyasi yönü yoktur. 20 gündür gelişen olaylarla bir ilgisi yoktur. Bu bir zavallının bir delinin yaptığı münferit bir olaydır. Böyle olmasını diliyor kısa zamanda failinin yakalanmasını diliyorum" dedi.

Olay anını anlatan Solmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Dün akşam 20.30 gibi Ulupark'a geldim. Dostlarımla çay içtim. Sonra eşim dünürümde olduğunu söyleyince arkadaşlarımdan evvel kahveden ayrıldım. Arabamın yanına giderken kendisini fark ettiğimi ve selam verme niyetiyle başını kaldırdığım onun elindeki silahı fark ettiğimi sanarak acele tetiğe bastığı. Ben de tabancayla tetik sesi arası ne kadar bir mesafeyse o arada arabamın arkasından eğilerek Ulupark'a doğru kaçtım. 4 el ateş etti. 3'ü çok yakınıma isabet etti. Allah muhafaza etti."

ANNE ATİYE SOLMAZ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Basın toplantısının ardından İGM Başkanı Hayrullah Solmaz makam odasına geçti. Bu sırada odaya gelen anne Atiye Solmaz, oğluna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren anne Atiye Solmaz'a, İGM çalışanları müdahale ederek kolonya ile sakinleştirmeye çalıştı.

Kategori : Güncel
Tarih : 6/19/2013 11:56
Hit : 10501




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 35

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I