| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
AK PARTİ VE MHP MANİSA'YA HİZMET İÇİN BİRLİK OLDU
AK PARTİ VE MHP MANİSA'YA HİZMET İÇİN BİRLİK OLDU
Manisa'nın iki önemli sorunu olan atık su arıtma ve katı atık bertaraf tesislerinin yapım çalışmalarında son aşamaya gelen Manisa Belediyesi'ne, Ankara'dan önemli destek geldi.
Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir araya gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara'dan önemli haberlerle döndü. Manisa Belediye Meclisi'nde kentin iki probleminin çözümü için muhalefetin destek sözü vermesinin ardından önemli adımlar atıldı.

Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Murat Baybatur, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz ve Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu'dan oluşan Manisa heyet, ilk olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu'na Manisa atık su arıtma tesisleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut tesisin kentin ihtiyacına cevap vermemesinden dolayı yeni proje hazırladıklarını, projenin yaklaşık maliyetinin 30 milyon TL olarak hesaplandığını aktardı.

BAKAN EROĞLU'NDAN ATIK SU ARITMA TESİSİNE DESTEK SÖZÜ


Atık su arıtma tesisi konusunda Manisa'ya özel bir çalışma yapabileceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tesisin tamamını Devlet Su İşleri kanalıyla yapıp, Manisa Belediyesi'nden 30 yıl geri ödemeli bir sistem uygulayabiliriz. Manisa'nın bu önemli ihtiyacı, böylelikle çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Bakanlık olarak gereğini yaparız" dedi.

İlgi ve destekleri nedeniyle Bakan Eroğlu'na teşekkürler eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz'in temizlenmesi ile ilgili Bakanlık'ça atılan adımların kendilerini memnun ettiğini de iletti.

BİR ÖNEMLİ HABER DE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDAN

Bakan Eroğlu ile görüşmenin ardından Manisa heyetinin ikinci durağı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu. Burada da Manisa'nın 30 yıllık sorunu olan katı atık bertaraf tesisi konusu masaya yatırıldı. Manisa'nın yerinin kendileri için ayrı olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Tesisin yapımı ile ilgili 25 milyon TL kredi çıkarabiliriz. Bunun yanı sıra hatırı sayılır miktarda hibenin çıkarılması için de elimden geleni yapacağım. Bununla ilgili rakamı şuan için belirtmem mümkün değil ancak yeni tesisin Manisa'ya kazandırılması için gerekli desteği yapacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

"HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ"


Siyasi düşünülmeden, oy kaygısı güdülmeden yalnızca Manisa'nın menfaati için bir araya gelinmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa için bir araya gelindiğinde ortaya güzel hizmetlerin çıktığını gördük. Hizmetin siyaseti olmaz. Hep söylüyoruz, önemli olan kentimizin, Manisa'mızın menfaati. Belediye Meclisi'nde muhalefette bulunan siyasi partilerimizin kentimizin önemli iki sorununun çözümü noktasında destekleri oldu. Bu nedenle destekleri nedeniyle Manisa Milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerine, Belediye Meclisimizin tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım iki projemizi de kısa sürede kentimize kazandırırız" diye konuştu.

TANRIVERDİ'DEN BAKANLARA TEŞEKKÜR


Ankara'da bulunan Manisa heyetine başkanlık eden Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, randevu taleplerini geri çevirmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. Çöp sorununun Manisa için önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Bu sorunun çözümü için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Bugünkü ziyaretlerimizde de bunu ete kemiğe büründürmüş olduk. Manisa'mızın önemli sorunlarının elbirliğiyle çözümü noktasında bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"BAŞKAN ERGÜN'ÜN ÇALIŞMALARI DESTEKLENMELİ"

Manisa'nın menfaatini ilgilendiren bir konuda bir araya gelmenin memnuniyetini yaşadığını ifade eden MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, "Manisa, güzel bir şehir. Bu güzel şehrin daha da güzelleşmesi için Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önemli projeler üretiyor. Başkanın bu çalışmaları desteklenmeli. Atık su arıtma ve katı atık bertaraf tesisleri de ihtiyaç duyulan önemli iki proje. Bunların yapımı için atılan adımları olumlu buluyorum" dedi.

"SİYASETİN GÜZEL YÜZÜNÜ GÖRDÜK"

Manisa'nın iki önemli sorununun çözümü noktasında gerçekleştirilen güç birliği ve ilgili bakanların çözüm konusunda söz vermesinden mutluluk duyduklarını ifade eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, milletvekilleri olarak Manisa adına önemli bir çalışmanın daha içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Akçay, "Bugün siyasetin güzel yüzünü gördük. Kentimizin menfaatine olan her çalışmanın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da içinde, destekçisi ve takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNDEN PROJEYE TAM DESTEK

Bakanlık ziyaretlerini gerçekleştiren Manisa heyetinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çevre konularını önemsediklerini Turgutlu'da ve diğer ilçelerde de benzer projelerin devam ettiğini söyledi. Heyette yer alan milletvekillerinden Uğur Aydemir de, kentin önemli iki sorununun çözüme kavuşturulması için önemli bir çalışmanın içinde yer almış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Muzaffer Yurttaş ise, çalışmaların içerisine Gediz Eylem Planı'nın da dahil edilebileceğini söyledi.

Hizmetleri yaparken, siyasi kaygı gütmediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ise, şunları dile getirdi: "Biz Manisa'mızın hizmet alması için çalışıyoruz. Keşke bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı da olsaydı. Önemli iki projenin yapılacak olması bizleri mutlu ediyor" dedi.

İl genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da, "Bizim için söz konusu Manisa olunca, partimiz falan olmaz. Bizim tek partimiz var, o da Manisa Kalkınma Partisi" dedi.

Belediye Meclisi'nde konu gündeme geldiğinde gerekli desteği verecekleri yönünde söz verdiklerini hatırlatan Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik de, "Böylesi güzel bir hizmete öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım iki projede kısa sürede tamamlanarak, kentimizin iki önemli problemine neşter vurulmuş olur."

BAKANLARA MANİSA'YA ÖZGÜ HEDİYELER

Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Sümer Oral, Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Murat Baybatur, Meclis Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eryılmaz ve Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu'dan oluşan Manisa heyeti, Bakanlık ziyaretlerine eli boş gitmedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, her iki Bakan'a da içerisinde Mesir Macunu ürünlerinin yer aldığı çanta ve Manisa'ya özgü ürünlerden oluşan hediyeler takdim etti.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 6/26/2013 21:45
Hit : 9053




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 14

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I