| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI
Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin organize ettiği trafik kazası tatbikatı, gerçeği aratmadı.
Tatbikatta senaryo gereği, içinde 5 yolcu bulunan bir otomobilin uçurumdan yuvarlanması sonucu, yaralıların hızlı ve güvenli bir şekilde kurtarılması sağlandı.

Tatbikat, gece saat 02.30'da Manisa?nın Demirci ilçesine bağlı Mahmutlar beldesi Sarıçayır mevkiinde yapıldı. Senaryo gereği, içerisinde 5 yolcu bulunan otomobil yaklaşık 25 metrelik bir uçuruma yuvarlanıyor ve yaralılar kurtarılmayı bekliyor. Kısa sürede olay yerine ulaşan AKUT ekipleri ve Demirci Belediyesi'ne ait itfaiye ve 112 sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yaralılar, sıkıştıkları araçtan kısa sürede çıkarılarak, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Tatbikat sonunda açıklama yapan tatbikat sorumlusu Berrin Sağlam, "Sağlık Bakanlığı'na ait UMKE ekiplerinden Manisa ve Uşak illerinin 18. bölgesiyiz. Bu gece burada eş zamanlı olarak yaptığımız tatbikatta Demirci İtfaiye ekibinden arkadaşlarımızla birlikte gece vaktinde oluşan bir trafik kazasında UMKE ekipleriyle birlikte müdahale çalışmasını uyguladık. Ayrıca Demirci 112 ekibi de bize destek verdiler" dedi.

Demirci Belediyesi İtfaiye Amiri Kenan Akkaya da, kendilerine ihbar geldiğinde kazayı gerçek sandıklarını, olay yerine ulaştıklarında ise bunun tatbikat olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Kategori : Güncel
Tarih : 6/30/2013 12:51
Hit : 2464




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 179

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I