| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
İLK KEZ HEMATOLOJİ UZMANI ATANDI
İLK KEZ HEMATOLOJİ UZMANI ATANDI
Manisa'da Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesindeki Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne ilk kez Çocuk Hematoloji Uzmanı atandı.
Manisa'da Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne atanan Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, göreve başladı. Daha önce Diyarbakır, Muş ve Isparta'da görev yapan Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Yıldırım, bundan böyle Manisalılara hizmet verecek.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin 2005 yılına kadar SGK Hastanesi olarak hizmet verdiği vurgulayan Merkez Efendi Devlet Hastanesi Yöneticisi Muzaffer Özden Balsoy, "2010 yılında da Doğum Evi ile birleştirildi. O zamandan beri Çocuk Hastanesi bize bağlı olarak çalışıyor. Çocuk Hastanesi'nde bugün itibariyle 10 Çocuk Uzmanı hekimimiz var. Yenidoğan uzmanımız da var. Ayşen Türeli Yıldırım, Çocuk Hastanemize ilk defa Çocuk Hematoloji Uzmanı olarak atandı. Bundan sonra artık vatandaşlarımız İzmir'e veya üniversite hastanelerine gitmeden hastanemizden Çocuk Hematolojisi bölümünden hizmet alabilecek. Hastalara hizmet verecek. Onun ihtiyaç duyduğu her konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Çocuk Hematoloji Uzmanı artık hastanemizde mevcuttur, hastalarımızı bekliyoruz. Merkez Efendi olarak, ?Manisa'da sağlığın merkezi? sloganıyla hareket ediyoruz" diye konuştu.

Merkez Efendi Devlet Hastanesi Çocuk Hastanesi'ne atanan ilk Çocuk Hematoloji Uzmanı olduğunu altını çizen Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, "Bundan dolayı alt yapı eksikliklerimiz var. Bunları hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Lösemilere kemoterapi veremiyoruz, hasta sayımız az olduğundan dolayı. Hasta sayısı artıkça kemoterapi ünitesini kurabiliriz. Manisa'dan önce Diyarbakır'da, Muş'ta, Isparta'da görev yaptım. Amacımız sevkleri azaltmaktır. İnşallah Manisalılara faydalı olabilirim" dedi.

Hematoloji'nin çocuklarda kan hastalıklarını inceleyen bir uzmanlık alanı olduğunu belirten Dr. Ayşen Türeli Yıldırım, "Hangi hastalıklar bunun içerisine giriyor. Akdeniz anemisi, Akdeniz anemisi taşıyıcılığı, kansızlık, demir eksikliği gibi hastalıklar var. Kan kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türleriyle ilgileniyor. Bizde en çok kan kanseri var" dedi.

Kategori : Sağlık
Tarih : 9/19/2013 07:44
Hit : 3019




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I