| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
CHP'Lİ SAKİNE ÖZ'DEN İRAN ÜZÜMÜ TEPKİSİ
CHP'Lİ SAKİNE ÖZ'DEN İRAN ÜZÜMÜ TEPKİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Türkiye'nin dünyada ilk sırada yer aldığı kuru üzüm üretimi ve ihracatında son dönemde yaşadığı sorunların kaynağına dikkat çekti.
Milletvekili Öz, dolu ve sel afetiyle sarsılan Manisalı üreticilerin yeni mağduriyetini açıkladı. İran'dan getirtilen düşük kaliteli üzümlerin Mersin'deki serbest ticaret bölgesinde işlenerek Türk malı etiketiyle paketlenip dünya pazarlarına sunulduğuna yönelik iddiaların araştırılması için bir Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Manisa'nın Sultaniye tipi kuru üzümünde 2013 yılında yaşanan dolu ve sel kaynaklı rekolte düşüklüğünün üreticileri ve dürüst ihracatçıları olumsuz etkilediğini belirten Sakine Öz, bu yıl az bulunan Sultaniye tipi kuru üzümün fiyatının arttığını ve maliyeti düşürmek isteyen kimi ihracatçıların, ?düşük kalitedeki İran üzümünü serbest bölgede işleyip Türk malı gibi dünya pazarlarına sattığı? yönündeki iddiaların araştırılmasının, sorumluların tespit edilmesinin Egeli üreticilerin, dürüst tüccarların ve borsacıların da talepleri arasında yer aldığını kaydetti.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 11/7/2013 13:20
Hit : 2797




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 61

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I