| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
4 MAHALLENİN İMAR PLANI YENİDEN REDDEDİLDİ
4 MAHALLENİN İMAR PLANI YENİDEN REDDEDİLDİ
Manisa Belediyesi'nin Kasım ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.
Manisa Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin borçları ile ilgili medyada yer alan iddialara yanıt verdi. Başkan Ergün, "Geçtiğimiz günlerde yerel medyada bazı kişilerin Manisa Belediyesi'nin İller Bankası'na borcunu sormuş. Keşke bu arkadaşımız belediyenin sitesine girip, 3 ayda bir güncellediğimiz sitemizde bunları görseydi. Açık, şeffaf ve hesap verebilir olarak bunlara her zaman cevap veririz. 1 Kasım itibariyle Manisa Belediyesi'nin İller Bankası'na borcu 59 milyon 166 bin TL. Bu borç asfalt, kavşak, oto terminal binası, Atatürk Gençlik Merkezi gibi projelerin yapımında kullanıldı. Bu hemen ödenmesi gereken bir borç değil, 5-7 yıla yayılmış borçlardır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Manisa Belediyesi 1 ayda 32 trilyon yatırım yapabilecek duruma geldi. Bu bir rekordur. İnşallah bu ay yeni bir rekora gideriz" dedi.

"SON KARARI MECLİS VERECEK"

Meclisin ilk maddesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nda reddedilen Yeni Mahalle, Fatih, Cumhuriyet ve Hafsa Sultan Mahallelerinin revizyon planı oldu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün itirazı üzerine yeniden görüşülen madde üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, "Manisa'nın kaderini değiştirecek maddelerden bir tanesi. Bunu tekrar Belediye Başkanı gündeme getirmiş. Grup başkanlarına anket sonuç raporları ve imar raporları teslim edilmiş. Son kararı yine meclis verecek. Buradan geçse bile İmar Komisyonu'ndaki itirazlar yine meclise gelecek. Maddenin İmar Komisyonu'na gönderilmesini ve yeniden görüşülmesini teklif ediyoruz" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Can Mercül de, "Bu andan itibaren alacağımız karar hatalı olur. Grup başkanlarına raporlar gelmedi, komisyonda olduğumuz için bize geldi? dedi. CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ise, ?1 ay önce burada toplanıldı. Bize 2 sayfa bir evrak verilmişti. Komisyona geri gönderilmesini istemiştik ama böyle olmadı. Tabi başkan veto hakkını kullanmış. Vatandaşın memnuniyeti ve görüşü önemli. Manisa'da bir şey yapılacaksa, farklı görüşler varsa bunun yöntemi uzlaşmadır. Siyasi taktiklerle bu planları geçirmeye çalışıyorsak, vay bizim halimize" dedi.

AK PARTİ MAHALLE MAHLLE OYLAMA İSTEDİ

Madde üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, "Bu plan daha önce meclise geldi. Halkın karşısında kimsenin durması mümkün değildir. Dedik bu plan gitsin vatandaşa anlatılsın. Neticesinde de halkın çoğunluğu istiyorsa planı kabul edelim dedik. Konu tamamen teknik bir konudur ve kolay olmayan bir konudur. Yeni Mahalle, Fatih ve Cumhuriyet mahalle muhtarları bize geldi ve planın geçmemesini istedi. Bizim açımızdan durum bu. Plan mahalle mahalle görüşülmeli" dedi.

Muhalefet grubundaki meclis üyelerine seslenen Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Bunun kararını vatandaş verecek. Benim orada 1 metrekare dahi yerim yok. Sonuçta 30 senedir yapılmamış, bir 6-7 ay daha bekler Manisa. Ben her zaman şunu söyledim: Öneriniz varsa getirin. Cengiz Ergün, MHP bu planı yapsın demedim. Getirdiniz mi 1 tane öneri? İmar Komisyonu'nda şöyle olsun dediniz mi? Hep hayır, hep hayır. Bu hayırların karşılığını vatandaş da size hayır olarak verecektir" dedi.

Başkan Ergün'ün bu sözleri, meclisi takip eden vatandaşlardan alkışlarla destek buldu.

"MUHALEFET PLANIN YAPILMASINI İSTEMİYOR"


Maddenin İmar Komisyonu'na gönderilmesi taleplerini geri çektiklerini ifade eden MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, "Çare olması amacıyla komisyona gönderilmesini istemiştik. Ama görüyoruz ki, muhalefet bu planın yapılmasını istemiyor. Biz gelirsek, biz yaparız görüşündeler. Teklifimizi geri almak istiyoruz. Muhalefet, ?Biz bunu istemiyoruz, Manisa ne olursa olsun' diyorlar. Bunun Türkçesi bu anlama geliyor" dedi.

Konuşmaların ardından madde oylamaya sunuldu. MHP grubunun kabul oyuna karşın, AKP, CHP ve Bağımsızların oylarıyla plan bir kez daha reddedildi. Meclisi takip eden bazı vatandaşların ret kararını alkışlaması üzerine bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Alkışlıyorsunuz ama şunu da bilin, orada bir tane dahi çivi çakamayacaksınız. İnşaat yapamayacaksınız. Plansız kaldı şuan orası" dedi.





Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 11/7/2013 13:56
Hit : 1400




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 18

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I