| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
YUNUSEMRE BELEDİYESİ 2015 YILI BÜTÇESİ 114 MİLYON TL
YUNUSEMRE BELEDİYESİ 2015 YILI BÜTÇESİ 114 MİLYON TL
Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı OIağan Meclis Toplantısı'nın 2. oturumunda görüşülen 2015 Mali Bütçesi 114 Milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantının ardından AK Parti, MHP ve CHP Grup başkanvekilleriyle birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Çerçi, "Yunusemre ilçesini el birliğiyle kalkındıracağız" dedi. 

Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleşti. Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan 2. oturumda 2015 yılı performans programı ve mali bütçesi görüşüldü. 2015 yılı performans planının bulunduğu madde gündeme gelmesiyle gruplar görüşlerini dile getirdi.

AK PARTİ, MHP VE CHP'DEN ONAY

AK Parti Gurubu adına söz alan Can Mercül, 2015 yılı performans planının son derece detaylı bir şekilde hazırlandığına dikkat çekti. Mercül, söz konusu planın ilçenin geleceğine ışık tutacağını ifade etti.    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, planın bazen ani gelişmeler sonucu değişeceğini ve ya geride kalabileceğini ifade ederek, "Bu plan doğru yapılmış bir plandır. Her şeyi karşılayabilecek dersek yanlış olur. Ben iyi niyetli yapılmış bir plan olarak kabul ediyorum. Yunusemre'ye faydalı olacağına inanıyorum. Muhakkak ilaveler yapılacaktır. Evet demenin Yunusmere'ye faydalı olacağı düşüncesindeyiz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise "Yunusemre ilçesinin gelenine bir bakmamız gerekiyor. Yunsuemre kişiliği ve kimliği hala oluşmamış ve oluşmakta da biraz zorlanacak gibi görünüyor. Bunu Yuntdağı'ndan başlayarak geriye doğru gelebiliriz. Manisa'nın gelişime açık olan tarafı olması önemli bir etken. Büyük zorluklar var. Yunusemre'mizde ilk etapta gördüğüm kadarıyla bu performans planının hayata geçmesi için bir defa imar planının muhakkak olması gerekiyor. Yapısal anlamda kent meydanı oluşturmanız, kente bir kimlik vermeniz, çarşılarınızı oluşturmanız gerçekten zor bir iş. Bu plan olmadan bir kimlik verme şansınız yok. Biz acil bir şekilde imar planı ile ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz. Zannedersem ilçeler ve büyükşehir imar ile aynı noktada değil. Bizce iyi bir plan. Bizce anahtar Yunusmere'nin imar planından geçer. Performans planı hayırlı olsun" diye konuştu.

YENİ HİZMETLER YOLDA

Performans planı hakkında görüşünü belirten Başkan Mehmet Çerçi, "Manisa'da imar ile ilgili sıkıntıların olduğunu dile getirerek ?TOKİ ile ilgili ciddi bir anket başvurusu yapıldı. TOKİ'den gelen talep üzerine çalışmayı bitirdik. Yunusemre Belediyesi bu konuda çok hızlı. Bazı kararları yeri geldiğinde açıklıyoruz. Yunusemre başlı başına bir ilçe olmayı hak ediyor ama alt yapısı yok. Kent meydanı, çarşısı gibi birçok alanı yok. Bu meclisin görevi yapabildiği kadar bu kente bir kimlik kazandırmaktır. Meydanıyla, çarşısıyla, kültür sitesiyle, mimarisiyle, yeşil ve modern bir ilçeyi hep beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

2015 YILI BÜTÇESİNDE OYBİRLİĞİ

Toplantıda 2015 Mali Bütçesi gündeme geldi. AK Partili Can Mercül bütçenin hayırlı olması dileğinde bulundu. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü madde ile ilgili olarak "Tek temennimiz doğru bütçe ve yüzde oranı yüksek olan bütçeyi yapabilmek. Bu Yunusemre'nin ilk bütçelerinden bir tanesi. Bütçe Yunusmere'ye hayırlı olsun" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, tahminlerinin doğrultusunda bir bütçenin yapıldığını belirterek, "Gelirler kalemlerinin somut olduğunu görebiliyoruz. Ama giderlerle ilgili 1 yıl öncesinden olmamasından dolayı o da yıl sonunda belli olacak. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Bütçedeki rakamla ileride borçlanmanın da olmayacağını belirten Mehmet Çerçi, 2015 yılı bütçesinin Yunusemre'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından 2015 Mali Bütçesi 114 Milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının ardından Başkan Mehmet Çerçi, partilerin gurup başkanvekilleri Zülfikar Gürcan, Mehmet Güzgülü ve Erdinç Yavaşlı ile bir araya gelerek objektiflere poz verdiler.





Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 10/28/2014 21:26
Hit : 1204




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I