| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI
HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI
Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, "Hocalı Katliamı"nı unutmadı.
26 Şubat 1992 yılında Ermenistan tarafından Dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında gerçekleştirilen soykırım acısının dün gibi tazeliğini koruduğunu söyleyen Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, "Bu soykırımı yapanlar adalet önüne çıkarılıp hesap verene kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

"Hocalı Katliamı Azerbaycan'ın dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabında yaşayan sivil halkın Ermeni eşkıyaları tarafından toplu olarak katledilme olayıdır" diyen Hangül, "Bu katliam ve soykırım hem Türk milletine hem de tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırıma dünya kamuoyu gerekli tepkiyi göstermemiş ve hala göstermemektedir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek verenler söz konusu Hocalı katliamı olunca görmezden gelmektedirler. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. Bizler Hocalı katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Bu soykırımı yapanlar adalet önüne çıkarılıp hesap verene kadar mücadelemiz devam edecektir. Hocalı katliamı birçok ülke parlamentosu tarafından ?Soykırım? olarak onaylanmıştır. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere kardeş Türk Cumhuriyetleri parlamentolarında bu soykırımı tanımalarını istiyoruz. Hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah?tan rahmet diliyoruz. İki devlet tek millet Hocalı?da adalet istiyoruz" diye konuştu.

Ermenistan askerleri tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Hocalı Kasabasında 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri Türk'ü şehit edilmişti. 



Kategori : Güncel
Tarih : 2/26/2015 12:58
Hit : 361




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 68

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I