| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
AK PARTİ SUYA İNDİRİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ
AK PARTİ SUYA İNDİRİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ
AK Parti Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, "Kahvehanelerde, lokantalarda fatura başına bin lira 2 bin lira zam yapan Büyükşehir Belediyesidir. Meclis'te suya indirim yapalım diye teklif getireceğiz. Bakalım ne yapacaklar?" dedi.
AK Parti Yunusemre Mahalle Başkanları toplantısına, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti Yunusemre mahalle başkanları katıldı. Toplantıda mahalle başkanları ile fikir alışverişi yapılarak sorunlar dile getirildi. Mahalle Başkanları Yunusemre Belediyesi'ndeki sorunlarını ve önerilerini iletti.

"VATANDAŞIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, vatandaşların güvenini boşa çıkartmamak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, Yunusemre'yi değiştirip ve dönüştürmek amacıyla çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Sosyal ve kırsal anlamda da projeler ürettiklerini dile getiren Çerçi, "Şehri değiştirmek, dönüştürmek, sosyal anlamda hamleler yapmak adına ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca kırsal kalkınma anlamında birçok projeler ortaya koyduk. Fidan dağıtımları yaptık, süt toplama sistemiyle ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yuntdağı'nı turizm bölgesi yapmak için ciddi anlamda çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Mahallelerimizi kalkındırmak için çalışıyoruz. Kendi taş üretimimizi yapacağız. Her mahallemize taş vererek yollara taş döşeyeceğiz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." dedi.

"VATANDAŞI KATLAMALI FATURALARDAN KURTARACAĞIZ"

Katı Atık Yönetmeliği'ne göre hareket ettiklerini hatırlatan Başkan Çerçi, şöyle konuştu: "Katı Atık Yönetmeliği'nde çöp temizliğinin bir maliyeti var. Vatandaş katkıda bulunsun diye bir yönetmelik çıktı. Kanun bu paralar su faturası üzerinden tahsil edilir diyor. Su aboneliklerini MASKİ yapıyor. MASKİ su aboneliklerini yapmazsa ben 65 bin kişi ile nasıl sözleşme yapacağım. Su ücretleri ile ilgili görüşmelerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, su paralarının toplanması ve zam yapılması konusunda bizden destek istiyordu. Biz de su ücretlerini makul bir seviyeye getirdik ve meclisten geçirdik. Fakat suya zammı asıl onlar getiriyor. MASKİ yönetimi onlarda. Özellikle ticarethanelerde kademeli artış yapmışlar. Diyelim ki lokantaya bin 200 lira su faturası gelen yerlere 2 bin 800 lira su faturası gönderiyor. Kanun aylık su faturasına 3-4 lira hane başı aylık çöp temizliğini ilave etmek lazım diyor. Bunu karar alarak meclisten geçirdik. Buna su zammı diyor. Asıl su zammı yapan kendisidir. Özellikle kahvelerde lokantalarda bin lira 2 bin lira fatura başına zam yapan kendisidir. Mecliste suya indirim yapalım diye teklif getireceğiz. Bunları da yazın diyeceğiz bakalım ne yapacaklar?"

"BAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK KAZANIMDIR"

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ise Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin Yunusemre ilçesine büyük katkılar yapacağını belirterek, "Bizim için büyük bir kazanım olan Belediye Başkanımız ve teşkilattan gelen belediye başkan yardımcılarımız var. Bu ay ki mahalle başkanları toplantımızı belediyemiz ile gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz yeni kurulduğu için her şeyi ile yeni. Başkanımız partimizin en eskisi saygı duyulan sevilen bir insan. Biz hizmetlerimizi ilçemizde mahallemizde anlatacağız ve çok çalışacağız." diye konuştu.



Kategori : Güncel
Tarih : 2/26/2015 15:10
Hit : 426




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I