| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ŞEHZADELER'DEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI
ŞEHZADELER'DEN KAÇAK YAPI AÇIKLAMASI
Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Ulus Kotluca, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından basına ve kamuoyuna yansıtılan kaçak yapılarla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehzadeler Belediyesi'nin kaçak yapılara yönelik 10 aydır hiçbir adım atmadığını iddia etti. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Ulus Kotluca, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü?nün 10 ay değil, 6 aydır hizmet verdiğine dikkat çekti.

Kotluca konuyla ilgili şunları söyledi: "Yaklaşık 15 gündür Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kaçak yapılara izin vermek ve 10 aydır hiçbir işlem yapmamakla itham ediliyoruz. Şehzadeler Belediyesi'nin kurulum işlemleri 30 Mart seçimlerinin ardından, 12 Nisan'da mazbatasını alan Şehzadeler ilçesinin ilk Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından 2014 Nisan ayının ortalarında başlatılmıştır. Manisa Valiliği bünyesinde kurulan devir tasfiye ve paylaştırma komisyonu tarafından yapılan adaletsiz dağıtımlar sonucunda, ilçe merkezinde belediye binası olabilecek tüm taşınmazlar büyükşehir belediyesine verilmiştir. Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne, kapanan Manisa Belediyesi'nden binlerce ruhsatsız bina ve sıkışmış bir şehir planı, kapanan belde belediyelerinden plansız yapılaşmış mahalleler ve milyonlarca borç miras kalmıştır. Bu olumsuzluklar içerisinde mevcut binamız kiralanarak, müdürlüklerin çalışabilmesi için zorunlu ihtiyaçları olan, kiralananın tadilatı, bilgisayar, yazılım, sunucu, mobilya, kırtasiye ve personel eksiklerinin tamamlanması Ağustos 2014?tür."

"İDDİALAR TEKNİK OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

Kaçak yapılara müdahale edilmediği yönündeki iddiaların teknik olarak mümkün olmadığını ifade eden Kotluca, "Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 6 aydır hizmet vermekte olup, 10 aydır kaçak yapılara izin veriyor olması teknik olarak mümkün değildir. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden, Şehzadeler Belediyesi'ne aktarılan kaçak yapı dosya sayısı 190?dır, Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü?nün faaliyete geçtiği 6 aylık dönemde yaptığı kaçak yapı işlem sayısı 120'dir. Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Şehzadeler Belediyesi'nin 10 aydır hiçbir adım atmadığı iddia edilmektedir. Büyükşehirden uyarı niteliğinde gelen resmi yazıda 27 adet yeni kaçak yapı olduğu ve bunlara Şehzadeler Belediyesi'nin izin verdiği belirtilmiştir. Ancak yapılan teknik inceleme sonucu bunların çoğunun Şehzadeler Belediyesi?nin faaliyete geçmesinden önce olduğu anlaşılmıştır" diye konuştu.

"AÇIKLAMALAR ASILSIZ VE SİYASİDİR"

Büyükşehir tarafından yapılan açıklamaların asılsız ve siyasi olarak göründüğünü belirten Kotluca, "Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından itibarımızı zedelemeye yönelik yapılan asılsız açıklamalar siyasi görünmekte olup; büyükşehir belediyesine yakışmamıştır. Şehzadeler Belediyesi kaçak yapıyla mücadele birimi donanım, personel, yeni kurulması ve yer eksiklerine rağmen artık hizmet verebilen bir durumdadır. Kaçak yapı ile mücadelede hedefimiz; yeni kaçak yapıların önüne geçmek ve Manisa Belediyesi'nden Şehzadeler Belediyesi'ne miras kalan kaçak ve ruhsatsız yapılaşmış alanlara kentsel dönüşüm programları çerçevesinde ?'sıfır mağduriyet, maksimum memnuniyet? mantığıyla çözüm üretmektir" dedi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 2/26/2015 16:09
Hit : 441




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I