| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
" KİMSENİN KOLTUĞU GARANTİ DEĞİL "

Siyaset arenası hareketlenmeye başladı. Bunu ardı arkasına gelen Milletvekili aday adaylıkları ile anlamak mümkün. Her ne kadar ülke genelinde seçim sathı mahalline girilmediyse de yerel de aday olabilmek anlamında büyük bir çekişme söz konusu!

Bunun en büyük sancılarını ve dönüşümü Manisa ve 3 kez kuralına takılacak olan vekillerin bulunduğu iller yaşayacak. Milletvekili sayısı 10 iken herkesin artmasını ümit ettiği bir dönemde sayının 9'a düşmesi siyasi arenayı iyice cadı kazanına çevirdi. Komplo senaryoları havalarda uçuşuyor. Herkes birilerini alıyor birilerini koyuyor. Kendilerine göre ilk 9 belirlemeye çalışıyorlar.

Seçime girecek olan partileriden şuana kadar Manisa için toplamda 163 Milletvekili aday adayı çıkmış. Görüne o ki bu aday adaylığı 200'ü geçecek. Bu anlamda yerel yönetimlerin de çalışması aday adaylıklarında ki vekil adaylarının adaylık noktasında kalıcı olmalarında önemli rol oynayacak. Durum sadece bununla da sınırlı değil. Yerel yönetimde ki idarecilerin hizmetleri ve çalışmaları 9 kişiye düşen Manisa Milletvekilliğinin dağılımında da etkili olacaktır.

Şimdi analiz yapmaya başlayalım. Sayı anlamında büyükten küçüğe doğru gidersek ilk ele alacağımız AK Parti olacaktır. Mevcutta 5 vekili bulunan iktidar partisi geçen seçimde Bursa'ya kaptırdığı ağabeyi Bülent Arınç'ın eksikliğini hissetse de bu seçimde 3 dönem kuralına takılan Hüseyin Tanrıverdi'nin aday olmasının handikapını yaşamayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan fakat kazanamayan Tanrıverdi'nin ismi seçimlerden sonra yine bir kamu kurumun ile anılmaktadır ki bu değişimin olup olmayacağını 7 Haziran sonrasında göreceğiz.

Manisa'ya büyük hizmetleri olan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber'in bu seçimlerde İstanbul'dan aday gösterilebileceği bir diğer Manisa Milletvekili Doç.Dr. Selçuk Özdağ'ın yine Muğla ya da İzmir'den Genel Merkez tarafından aday gösterilebileceği kulağa gelen duyumlar arasında. Seçimlere daha 100 günden fazla gün varken bu ve buna benzer senaryoların ne kadarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek ki siyasette değil 100 gün 1 saat bile çok uzun bir zamandır.  

Birbirinden kaliteli aday adaylarının içerisinde hepsinden bir adın önde olan kişi ise partinin kuruluşundan bu yana sürekli ön planda durup taşın altına elini koyan kendi jenerasyonunun Hacı Murat diye tanıdığı Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Murat Baybatur'dur ki belirlenecek aday listesinde ki tüm dengeleri alt üst eden tek kişidir.

Şuan için mevcut vekiller dahil tüm aday adaylıkları içerisinde yeri en garanti olan kişi zaten aday adaylığı açıklamasında da sanki daha çok adaylık açıklaması ya da vekillik kutlaması gibi gerçekleşen tüm teşkilatların sevdiği ortak isim Murat Baybatur olmuştur. Diğer aday adayların yapacağı çalışmalar ve halktan gelen karşılık bu anlamda 9 kişilik listenin oluşmasında etkili olacaktır. Bu demek oluyor ki mevcut vekiller dahil kimsenin yeri garanti değildir. Hedefin yine 5 vekil olacağı bu seçimde 4 çıkarmak iktidar için başarı olacaktır.

Haftaya diğer partilerin aday adaylarını analiz etmeye devam edeceğiz.

Selam ve Dua ile..



Fatih  KÖSE

fatihkose45@hotmail.com

Tarih : 2/20/2015 16:26
Hit : 7386




Kizilay Web Banner 950X100


YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 66

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I