AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik temaslarda önemli görüşmelere katıldı. Baybatur, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’nun, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği toplantılarda yer aldı.

Baybatur’un katıldığı görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel gelişmeler detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin barış süreci hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Whatsapp Image 2025 02 28 At 10.39.03

Yarın Kabine toplanıyor! emekli ikramiyesi ve sokak köpekleri masada Yarın Kabine toplanıyor! emekli ikramiyesi ve sokak köpekleri masada

TBMM’de Diplomatik Görüşme

Murat Baybatur, ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetler arası görüşmeye katıldı. Bu toplantıda, bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırıldı.

Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Toplantı

TBMM’deki görüşmenin ardından Baybatur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Valentina Matviyenko ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaptığı toplantıya da katıldı. Bu görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri, ekonomik ve siyasi iş birlikleri, bölgesel gelişmeler ve Rusya-Ukrayna arasındaki barış sürecine dair değerlendirmeler yapıldı.

Baybatur: Türkiye Sahada ve Masada Güçlü Bir Ülke

Murat Baybatur, toplantılarla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin barışın ve istikrarın yanında olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye her zaman barışın ve kardeşliğin tarafında olan, güçlü ve kararlı adımlar atan bir ülke olmuştur. Rusya ve Ukrayna arasındaki barış sürecinin sağlıklı ilerlemesi için bu görüşmeleri gerçekleştirdik. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler ve iş birliği güçlenerek devam edecek. Türkiye artık hem sahada hem de masada güçlü bir ülkedir. Gerçekleştirilen toplantıların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: İHA