Geçtiğimiz ay Yunusemre Belediyesinin işçi maaşlarını 15 bin TL eksik yatırmasını sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile tepkisini gösteren İlkcan Durmaz “Bugün burada ilçemizin geleceği ve alın teriyle geçinen belediye emekçilerimizin hakkı için konuşuyorum.” dedi.
Ayrıca işçiler sizin marabanız değil diyerek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balabana tepki gösteren Durmaz’ın açıklamasının tamamı ise şu şekilde;
“Kıymetli Yunusemreliler, Değerli hemşerilerim
Bugün burada ilçemizin geleceği ve alın teriyle geçinen belediye emekçilerimizin hakkı için konuşuyorum.
CHP’li Yunusemre Belediyesi göreve geldiğinden bu yana liyakatsiz, plansız ve popülist bir yönetim anlayışıyla hem ilçemizi hem de belediyeyi büyük bir çıkmaza sürüklemiştir.
Geçtiğimiz ay personel maaşları, maaş skalasına göre en az 15 bin TL eksik yatırılmıştır.
Biz bu tablonun geleceğini aylar öncesinden görüp defalarca uyardık. Ama dinlemediler.
Sayın Balaban, bu belediye çalışanları sizin marabalarınız değil. Canınız isteyince kapının önüne koyacağınız, bayram öncesi eli boş göndereceğiniz insanlar hiç değil.
Bu emekçiler gece gündüz şehrimize hizmet eden alın teriyle geçinen insanlardır.
Peki bu durumun sebebi ne?
1100 civarında olan personel sayısı sorumsuzca artırılarak 1800’ün üzerine çıkarıldı.
Daha Ramazan Bayramı öncesi 9 günlük tatilde, hiçbir görev yapmayacak onlarca kişinin işe girişleri yapıldı.
Öte yandan, yandaşlara dağıtılan milyonluk “huzur hakları” devam ederken, asıl emekçilerin maaşı eksik yatırıldı.
Siz gerçekten “emeğin kutsallığına” mı inanıyorsunuz?
Ve değerli hemşehrilerim;
Yunusemre halkı bu yönetime, 2.7 milyar TL’lik astronomik bir bütçeyi yönetmesi için yetki verdi.
Ama bugün karşımızda maaş ödeyemeyen, tabela değiştirmenin dışında hiçbir hizmet üretemeyen bir belediye var.
Buradan açıkça soruyorum:
Bu bütçeyi bir yılda nereye harcadınız?
Basının huzurunda bu sorular size sorulduğunda kameraları kapattırmakla olmaz.
Şeffaflık naraları atıp, ardından yayınları sildirmekle bu milletin gözünü boyayamazsınız.
Şimdi size soruyorum; benim burada söylemekten hicap duyduğum ve “Mevzu Manisa” adlı sosyal medya hesabında iddia edilen hususlar hakkında ne söyleyeceksiniz? Her zamanki gibi muhatap almıyorum ya da Andersen’den masallar deyip kulağınızın üzerine mi yatacaksınız?
Sayın Balaban, biz sizi bir kez daha uyarıyoruz:
Basını susturmayın, eleştiriye kulak verin. Son olarak bu şehrin emekçileri yalnız değiller. Bir an önce bu insanlardan özür dileyip, maaşlarını ödeyin!”