İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, İsrail’in Gazze Şeridi'nde gazetecilerin kaldığı çadırı hedef alan hava saldırısında Filistinli gazeteci Hilmi el-Fakavi’nin hayatını kaybetmesi ve 9 gazetecinin yaralanmasına tepki gösterdi.  Savaşın başladığı günden bugüne kadar geçen sürede hayatını kaybeden gazetecileri andı. Özgüvenç, gazetecilere karanfil takdim etti. İslam tarihinde ilk kıble, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen İkinci Mescit ve Müslümanlar açısından yeryüzündeki harem alanlarından üçüncüsü olarak kabul edilen Kudüs’ün maketini Başkan Aydın’a hediye etti. Emekli Müftü Mikail Polat ise, “Filistin ve Kudüs Davası” isimli kitabını takdim etti. 

Whatsapp Image 2025 04 08 At 12.06.36 (1)

Bahar Manisa'ya tekrar geldi Bahar Manisa'ya tekrar geldi

Başkan Özgüvenç, 7 Ekim 2023 tarihinden beri  İsrail’in Gazze’ye saldırdığını, çocuk kadın yaşlı demeden binlerce Filistinli’yi katlettiğini söyledi. Kimsenin İsrail’i durdurmadığını ifade eden Özgüvenç, Türkiye’nin her zaman Filistin’in yanında durduğunu, İsrail’e tepki gösterdiğini belirtti. Katliamların durması için İslam Birliği basta olmak üzere herkesin somut adımları atması gerektiğini kaydetti. 

Whatsapp Image 2025 04 08 At 12.06.37
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Aydın, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç ve ekibine gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti. İsrail’in saldırılarına tepki gösterdi.