Manisa’nın zeytin ağacı yoğunluğu en fazla ilçelerinden olan Salihli’de zeytin üreticileri yeni sezon hazırlıklarına başladı. Zeytin budama sezonun gelmesiyle birlikte zeytin üreticileri araziye inerken, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 'Zeytin Budama Kursu' düzenlendi.

Salihli’de şehit Ahmet Deniz Varol unutulmadı Salihli’de şehit Ahmet Deniz Varol unutulmadı

A W386745 02
Zeytinin kalitesini artırmak ve ağacın hastalıklardan korunması amacıyla yapılan budama kursunda kursiyerlere işçi sağlığı ve güvenliği, zeytin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılar ile mücadele yöntemleri, sulama teknikleri, gübreleme, zeytinde uygun çeşit seçimi ve budama teknikleri anlatıldı.
Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ve Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürbüz, uygulamalı budama kursuna ziyaret etti.

A W386745 01

Kaynak: İHA